Informatie

Wellicht ken je de Rescue remedie van dr.Bach? Dit is een vrij verkrijgbaar product dat vaak gebruikt wordt bij acute, stressvolle, spannende situaties. Het helpt om rustig te blijven/worden en ondersteunt je. De Rescue bevat een combinatie van 5 remedies uit het Bach Bloesem systeem. In totaal zijn er 38 remedies. Deze zijn in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw allemaal ontdekt door dr. Edward Bach, een bekend bacterioloog, arts en patholoog.

 

Bach remedies zijn geschikt voor iedereen. Voor kinderen en zwangere geldt een aangepaste bereiding. Bach remedies bestaan uit een verfijnde natuurgeneeswijze, vervaardigd uit de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. En een enkele waterbron.

 

Elke remedie is uniek en kan helpen bij verschillende dagelijkse emoties, zoals angsten, onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, bezorgdheid, schuldgevoelens, deze zijn de veroorzakers van lichamelijke of psychische klachten.

Bach bloesems hebben de eigenschap om negatieve emoties, gemoedstoestanden en  karaktereigenschappen om te buigen naar het positieve.

Lichamelijke klachten hebben vaak een psychische grondslag, als deze te herleiden is zullen de lichamelijke pijn, klachten, ongemakken verminderen of zelfs verdwijnen.


De remedies zijn onderverdeeld in 7 groepen. Angst, onzekerheid, eenzaamheid, onvoldoende in het hier en nu, overgevoeligheid, overbezorgdheid, moedeloosheid. 

Voorbeeld; angst kennen we in vele soorten. Angst voor het onbekende, angst voor bekende zaken, nachtangst, faalangst, prestatieangst en nog meer. Ook hier geldt bij de juiste persoonlijke samenstelling van Bach Bloesem remedies zal deze angst afnemen of zelfs volledig verdwijnen.

 

Bach bloesems kunnen overal voor gebruikt worden, het is vooral belangrijk dat er een persoonlijke afstemming plaatsvindt. Een kant en klare remedie maken kan maar wil niet zeggen dat het helpend is. Je kunt dezelfde kwaal hebben als je buurvrouw maar de oorzaak ervan kan heel anders zijn. Het is juist belangrijk dat deze oorzaak aangepakt wordt en niet de uitwerking ervan.


byFERM maakt de remedies op maat en heeft hiervoor een uniek systeem ontwikkelt.  

byFERM geeft openheid over de inhoud van de remedies en voorziet je van alle informatie.


Bij een eventuele evaluatie kunnen we precies herleiden welke remedies hun werk gedaan hebben, welke remedies nog toegevoegd kunnen worden of tot de conclusie komen dat we een herhaling samenstellen.  

Bach bloesem remedies kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.


Je kunt een consult boeken waarin we samen kijken wat helpend is voor jou, waar loop je tegenaan, hoe voelt dat voor je. Je ontvangt dan een uitgebreide terugkoppeling en uitleg over het systeem. 


Je kunt ook de vragenlijst invullen en dan ontvang je een druppelflesje met jouw remedies, uitleg over het gebruik en openheid over de inhoud. 

Interesse? Klik op het kopje vragenlijst in het keuzemenu. Kies de juiste variant volwassenen of kinderen. Bij opmerkingen kun je aangeven of je een consult wenst of alleen het druppelflesje met informatie wilt ontvangen. 

 “Dit behandelsysteem is het meest perfecte dat sinds mensenheugenis aan de mensheid is gegeven! Iedereen weet dat dezelfde kwaal bij iedereen een andere uitwerking heeft. Precies die uitwerking moet worden behandeld, omdat die naar de werkelijke oorzaak voert. (..) De belangrijkste reden dat de medische wetenschap faalt is dat daarmee de gevolgen worden aangepakt en niet de oorzaak.” (uit: The Twelve Healers and other Remedies Dr. Edward Bach)

downloadjpg