De FERME coach biedt unieke mogelijkheden op het gebied van coaching


Er zijn veel overeenkomsten tussen therapie en coaching. Vele technieken, strategieën en werkwijzen worden door beide gebruikt, echter is de invalshoek anders. Als jouw coach richt ik me op het vergroten van de effectiviteit van jou. 

Coaching is oplossingsgericht, therapie is probleemgericht. Therapie is een vorm van hulpverlening, coaching is dat gedeeltelijk, dit stuk wordt counseling genoemd. Therapie is vaak bezig met de medische problematiek, je wordt een patiënt. Bij coachen richt ik me op mogelijkheden en door het aanbieden van leerervaringen en inzetten van diverse werkvormen en complementaire ondersteuning vind je op eigen kracht je kracht terug.


Als jouw coach ga ik samen met jou een eindje verder (en/of je kind) op pad, het pad van jou, dat even vastgelopen is. Bij coachen worden de eigen mogelijkheden benut, soms is er niet eens een probleem maar is het kind in zijn ontwikkeling geremd of zit je met specifieke vragen.


Mocht er sprake zijn van zwaardere problematiek dan verwijs ik door naar de juiste therapeut, ik spreek mijn netwerk aan en zoek mee naar de juiste plek voor jou of je kind.


“Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid” (Albert Einstein)


Maak een afspraak voor een gratis intake en we bespreken samen wat helpend is voor jou.