Energetisch behandelen is een term voor elke vorm van behandelen die werkt op de energie stroom van ons fysieke lichaam en van ons mentaal functioneren.

De aarde en alles wat er op leeft heeft energie in zich. Zowel aardse energie als kosmische energie. Deze energieën worden ook wel trillingen of frequenties genoemd. “Ki”of “Chi” of levensenergie.

Kenmerk van energetisch behandelen is de holistische benadering, die verder kijkt dan alleen fysieke klachten. Het helende zit dan in het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel. Daarbij wordt het zelfhelend vermogen dat ieder in zich heeft aangesproken.

Door tijdens de behandeling via handoplegging energie weer in beweging te brengen, negatieve energie weg te laten stromen of blokkades op te heffen gaat alles weer stromen. Je gaat als het ware mee liften op de energie. Dat mag je ook mee resoneren, mee trillen, mee bewegen noemen.


Ik behandel energetisch met;

-         Reiki

-         Reflexzone-therapie

-         Chakra behandeling

-         Ontspanningsbehandeling met diverse vormen en technieken

Doordat je meer in contact gaat komen met de processen die zich in jou  afspelen, ontstaat er steeds meer bewustwording. Bepaalde belemmerende patronen kun je doorbreken.  Dit kan weer leiden tot nieuwe inzichten en/of andere gedragspatronen en leefstijl. Een energetische behandeling kan soms volwaardig zijn. Echter is het ook mogelijk om dit met coaching te combineren, door de combinatie krijg je meer inzicht in wat er speelt voor jou en wat je eraan kunt doen.