Chakra’s nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra’s kunnen zich sluiten waardoor blokkades in de energie ontstaan.

Het woord chakra betekent wiel in het Sanskriet. Elke chakra bestaat uit twee delen. Aan de voorkant van het lichaam draait ‘een wiel’ en aan de achterkant draait zijn tegenhanger. Samen vormen zij één chakra. Het is belangrijk dat de voor- en achterkant van een chakra met elkaar in balans zijn, op die manier voorzien zij het lichaam het beste van energie. De voorkant staat voor de ‘gevoelskant’, de chakra’s aan de achterkant van het lichaam vertegenwoordigen de ‘wilskant’. De stuitchakra en de kruinchakra (de bovenste en onderste chakra in het lichaam) zijn de  energiecentra waarvan het brede gedeelte van de trechter naar beneden (aarde) of boven (universum) wijst. Alle andere chakra’s bevinden zich dwars op het lichaam.

We onderscheiden zeven hoofd chakra’s die elk hun eigen kleur dragen. 

Van beneden naar boven:

  1. Wortelchakra (stuit)
  2. Buikchakra 
  3. Zonnevlechtchakra
  4. Hartchakra
  5. Keelchakra
  6. Voorhoofdschakra (derde oog)
  7. Kruinchakra


Chakra’s hebben een grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht. Vaak wordt de energie van bepaalde chakra’s onderdrukt of geblokkeerd, waardoor je uit je evenwicht kunt raken. Wanneer de chakra’s goed functioneren, zorgen ze ervoor dat je energiek en evenwichtig kunt leven. Als er in een van de chakra’s een blokkade zit, kan dit zich uiten door fysieke of psychische klachten. Chakra healing is dan nuttig. De behandeling vindt liggend plaats en gaat door middel van hand oplegging door de kleding heen. 


Nieuwsgierig? Neem contact op. info@byferm.nl