Reiki is de universele levensenergie.


Je hebt hoofdpijn en legt je hand op je hoofd, je hebt wat veel gegeten en legt je handen op je buik, je hebt het koud en wrijft met je handen.... 

Is dit herkenbaar? Handen werken helend.


Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. Tijdens een Reiki behandeling geef ik energie door via mijn handen aan jou, door handoplegging. Daardoor kan de universele levensenergie weer vrijer gaan stromen. De ene keer gaat dit verrassend snel, de andere keer zet het een gestaag proces van groei in gang. Het brengt je steeds dichter bij jezelf en je natuurlijke, krachtige staat van zijn. Reiki stimuleert je zelf helend vermogen en doet altijd wat op dat moment nodig is. 


Op de dagen na de behandeling kan het zijn dat oude klachten en kwalen weer even de kop op steken en verergeren. Dat is geen enkele reden om je ongerust te 

maken, het betekent dat het lichaam bezig is afvalstoffen af te voeren.
Hoeveel of wat je voelt is voor iedereen verschillend.  Wat je voelt, hoeft trouwens niet altijd een lichamelijke gewaarwording te zijn. Het kan ook zijn, dat je vanuit een groter perspectief duidelijker ziet of voelt welke stappen je gaat zetten in je leven.


 Je mag me vertellen wat je klachten zijn maar dat hoeft niet, Reiki gaat naar die plek waar jij het nodig hebt. Als je je openstelt zullen kwalen en pijnen verminderen of zelfs verdwijnen, je komt terug in balans. Reiki is ook prettig als je geen klachten ervaart, mentale ondersteuning zoekt of een totale ontspanning wilt ervaren. 


De handoplegging bij een REIKI behandeling gaat door de kleren heen, aan te raden is wel makkelijk zittende kleding aan te trekken. Een REIKI behandeling vindt liggend plaats. Mocht dit om de een of andere reden niet mogelijk zijn kunnen we de behandeling ook zittend uitvoeren.


byFERM geeft unieke Reiki behandelingen.

De basis van de Reiki met extra toevoegingen op het gebied van geleide meditatie en ontspanning. Dit maakt je ervaring nog rijker.
Basis behandeling zonder extra toevoegingen is ook mogelijk, dit noem ik een chakrabehandeling. 

Voel je  vrij om contact op te nemen. 


089JPG